Футболната ни звезда Димитър Бербатов посети Европейската комисия по покана на заместник-председателя й Кристалина Георгиева. Футболистът беше придружен от своя личен агент Емил Данчев, а тримата говориха за възможностите да се насърчи масовият и професионалният спорт в България.

Самият Бербатов представи пред Кристалина Георгиева плановете си да изгради Детска футболна академия "Димитър Бербатов" в София , която да възпита следващото поколение спортисти на България.

От своя страна, зам.-председателят на Европейската комисия поздрави нападателят с успехите на клуба му "Монако", който преди дни се класира за четвъртфинал в Шампионската лига.

Георгиева сподели своите очаквания посещението на футболна звезда като Димитър Бербатов в институцията да привлече вниманието на повече служители към спорта и да ги насърчи да бъдат физически активни всеки ден.

Чрез фондацията, която основава преди време, Димитър Бербатов насърчава развитието на талантливи български деца. Днес той и Кристалина Георгиева обсъдиха как будни деца, отличени от фондация "Димитър Бербатов", могат да участват в различни прояви на Европейската комисия в София и в Брюксел. Целта е да се предостави сцена за изява на младите таланти и да се привлекат повече благодетели да ги подкрепят.