Хърватия разби при днешното си домакинство Норвегия с 5:1 в евроквалификация от Група "Н".

"Шахматистите" демонстрираха изключителната си класа и показаха на скандинавците, че са доста далече от необходимото ниво.

Мачът ще се запомни и с включването на 16-годишния талант Мартин Йодегард от Реал Мадрид в титулярния състав, като това бе негово първо появяване сред стартовите единадесет на родината си.

Домакините започнаха мача с добро темпо и в 30-ата минута стигнаха до попадение.

Брозович завъртя фалцово топката към близкия ъгъл и вкара брилянтно попадение с което откри резултата, като фамозното му изпълнение бе от 20 метра.

В 54-ата минута Перишич с нисък удар от 20 метра по диагонала удвои преднината на родината си, а точно десет минути след това Олич засече с крак прекрасно центриране и направи преднината на домакините класическа.

В 68-ата минута Норвегия получи дузпа, след като Елуоноси бе фаулиран от Чорлука, а потърпевшият не успя да реализира и нацели гредата, а след това и при добавката не се получи гол за Норвегия.

В 74-ата минута Чорлука бе изгонен от игра след втори жълт картон, а точно седем минути след това гостите все пак вкараха почетен гол чрез Тетей, който реализира от 22 метра.

В 87-ата минута обаче Хърватия мушна четвърти гол на клетите гости, след като Шилденфелд реализира с глава, а за крайния резултат се разписа Пранич в продължението.

ХЪРВАТИЯ - НОРВЕГИЯ 5:1
1:0 Брозович 30'
2:0 Перишич 54'
3:0 Олич 66'
3:1 Тетей 81'
4:1 Шилденфелд 87'
5:1 Пранич 90'

KЛАСИРАНЕ: 
1. Хърватия 5 мача, 13 точки
2. Италия 4 мача, 10 точки
3. Норвегия 5 мача, 9 точки
4. България 4 мача, 4 точки
5. Азербайджан 5 мача, 3 точки
6. Малта 5 мача, 1 точка