С два гола на Гарет Бейл Уелс разгроми Израел с 3:0 в среща от група В и излезе начело в класирането с 11 точки от 5 мача.

Звездата на Драконите Гарет Бейл вкара два гола, а Аарън Рамзи откри резултата в последната минута на първата част, засичайки с глава центриране на Бейл.

Пет минути след началото на второто полувреме Бейл удвои директно от фаул, в 77-ата минута засече от близо топката след пас на Рамзи.

Домакините останаха с десет души в 51-ата минута заради втори жълт картон на Ейтан Тиби. Уелс изглежда най-близо до класиране на голям форум за първи път от 1958-а година, а Израел инкасира първо поражение и има 9 точки от 4 мача на 2-ото място.

Чехия остана начело в класирането в група А на Европейските квалификации, след като драматично се спаси от домакинско поражение от Латвия и се радваше на 1:1.

Чехите имаха териториално надмощие, но и ужасяваща неточност при завършващите подавания и ударите. Алексейс Вишняковс откри резултата в 30-ата минута след 60-метров спринт при контраатака при дебюта на новия треньор на латвийците Марианс Пахарс.

Чехите стигнаха до точката чак в 90-ата минута благодарение на Вацлав Пиларж. Така домакините загубиха 100-процентовия си актив, но имат 13 точки. С 12 след тях е Исландия, която днес размаза Казахстан с 3:0.

Северняците стигнаха доста лесно до успеха, а в 20-ата минута Ейдур Гудьонсен откри резултата с диагонален удар от границата на наказателното поле. Така той напарви завръщане с гол и стана 4-ия най-възрастен реализатор в Евроквалификации.

В 32-ата минута Биркир Бярнасон удвои с глава след центриране на Гилфи Сигурдсон. Бярнасон оформи крайното 3:0 в добавеното време, макар и с малко късмет, а в началото на втората част казахстанците удариха греда.