Белгия преживя доста трудности, но все пак стигна до 1:0 при гостуването си в Израел в европейска квалификация от група В. 

Така Червените дяволи поведоха в класирането с 11 точки, като имат по-добра голова разлика от Уелс. Израел е трети с 9 и с шансове най-малкото за бараж, макар че в групата е и Босна и Херцеговина. 

Белгийците доминираха през първото полувреме, когато можеха да решат всичко. В началото удар на Витцел мина близо до вратата, а в 9-ата минута Компани стреля след пас на Де Бройне, вратарят изби, но топката попадна у Маруан Фелайни, който нямаше как да пропусне. 

В 11-та минута Де Бройне излезе сам срещу вратаря, но прати топката в тялото му, а да почивката гостите пропиляха и други ситуации, което можеше да се окаже много сериозен проблем, защото след това домакините се подобриха. 

Те потъсриха изравняването и бяха близо до него на няколко пъти. Тал Бен Хаим и Бибрас Натхо обстрелваха Тибо Куртоа, но стражът беше непоколебим. Вратарят 
отрази два страхотни изстрела на Еран Захави в 58-та и 61-та минути. 

В 64-а минута положението за Белгия стана още по-тежко, след безобразна постъпка от Венсан Компани. Тогава защитникът получи втори жълт картон за задържане на противник и бе изгонен. 

До края Захави и Бибрас Натхо не можаха да се разпишат, а в последните минути домакините на два пъти поискаха дузпи за нарушения срещу Бен Хаим и Натхо, но реферът си замълча.