Още по темата

 

Международната футболна федерация (ФИФА) отстрани за неопределено време 11 свои членове, след като вчера избухна невиждан корупционен скандал в централата. Сред имената на отстранените от ФИФА лица, разкрити от разследване на водена от САЩ комисия, попадат тези на вицепрезидентите Джефри Уеб и Еухенио Фигередо.

Още по темата

 

"На база на последните факти и разкритията на отдела за разследвания към Етичната комисия, председателят на Изпълнителния комитет към последната - Ханс-Йоахим Екерт, отстрани за неопределено време 11 души от дейности, свързани с футбола както на национално, така и на международно ниво", гласи официалното съобщение на ФИФА.

Екерт каза: "Обвиненията очевидно са свързани с футбола и са от толкова сериозно естествено, че ние трябваше моментално да вземем мерки. Всички следващи процедури ще следват стриктно кода на Етичната комисия".

Отстраните лица са Едуардо Ли, Хулио Роча, Костас Такас, Джак Уорнър, Рафаел Ескивел, Хосе Мариа Марин, Николас Леос, Чък Блейзър, Дерил Уорнър, Джефри Уеб и Еухенио Фигередо. Седем бяха арестувани в Цюрих, а общо 14 са обект на разследване от десетилетия.