Корупционните скандали във ФИФА накараха някои от най-влиятелните световни лидери да вземат отношение и да изкажат своята позиция относно случващото се. Сред тях са президентът на Русия Владимир Путин, президентът на Бразилия Дилма Русев, както и министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън.

Руският лидер нападна жестоко САЩ и тяхната намеса в аферите на ФИФА. "Това е пореден очевиден пример за желанието на САЩ да наложи своята юрисдикция върху други страни.

Странно е, че арестите са извършени по искане на Вашингтон. Тези чиновници не са техни граждани. Това няма нищо общо със САЩ", нахвърли се Путин по държавната руска телевизия. Според него тези събития са в нарушение с принципите на международните организации. "Нямам никакви съмнения, че това е очевиден опит да се попречи на господин Блатер да бъде преизбран за президент на ФИФА", заяви президентът на Русия.

Путин използва основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж и системния администратор Едуард Сноудън като пример за начина, по който САЩ действа.

"За нещастие нашите американски партньори преследват хората по незаконен начин, за да постигнат своето. Не бих изключил да е същото и със случая с ФИФА", завърши той. Джон Уитингдейл, който е културен секретар на Великобритания, заяви вчера, че Блатер трябва да си подаде оставката".

"Министър-председателят Дейвид Камерън е подкрепил това мнение напълно, обяви официален говорител. "Футболната асоциация на Англия, както и ние, подкрепяме кандидатурата на принц Али", заявиха от "Даунинг стрийт. Бразилският президент Дилма Русев се обяви в подкрепа на течащите разследвания.

"Всички разкрития по този случай са изключително важни. Това ще позволи на футбола да стане по-професионален и ще има добри последствия за играта в Бразилия", заяви Русев на пресконференция в Мексико Сити.

Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер също даде своето мнение, докато беше на визита в Лисабон. "Корупцията отрови политиката и спорта. Честността и спортсменството са най-важната част от спорта и се простират извън него", заяви Щайнмайер пред немските агенции.

Корупционните скандали във ФИФА накараха някои от най-влиятелните световни лидери да вземат отношение и да изкажат своята позиция относно случващото се. Сред тях са президентът на Русия Владимир Путин, президентът на Бразилия Дилма Русев, както и министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън. Руският лидер нападна жестоко САЩ и тяхната намеса в аферите на ФИФА. "Това е пореден очевиден пример за желанието на САЩ да наложи своята юрисдикция върху други страни.

 

Странно е, че арестите са извършени по искане на Вашингтон. Тези чиновници не са техни граждани. Това няма нищо общо със САЩ", нахвърли се Путин по държавната руска телевизия. Според него тези събития са в нарушение с принципите на международните организации. "Нямам никакви съмнения, че това е очевиден опит да се попречи на господин Блатер да бъде преизбран за президент на ФИФА", заяви президентът на Русия. Путин използва основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж и системния администратор Едуард Сноудън като пример за начина, по който САЩ действа.

 

"За нещастие нашите американски партньори преследват хората по незаконен начин, за да постигнат своето. Не бих изключил да е същото и със случая с ФИФА", завърши той. Джон Уитингдейл, който е културен секретар на Великобритания, заяви вчера, че Блатер трябва да си подаде оставката. Министър-председателят Дейвид Камерън е подкрепил това мнение напълно, обяви официален говорител. "Футболната асоциация на Англия, както и ние, подкрепяме кандидатурата на принц Али", заявиха от "Даунинг стрийт. Бразилският президент Дилма Русев се обяви в подкрепа на течащите разследвания. "Всички разкрития по този случай са изключително важни. Това ще позволи на футбола да стане по-професионален и ще има добри последствия за играта в Бразилия", заяви Русев на пресконференция в Мексико Сити.

 

Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер също даде своето мнение, докато беше на визита в Лисабон. "Корупцията отрови политиката и спорта. Честността и спортсменството са най-важната част от спорта и се простират извън него", заяви Щайнмайер пред немските агенции.

Копирано от standartnews.com