Още по темата

 

Президентът на ФИФА Сеп Блатер "прости" на лидерите на УЕФА за бунта срещу неговата кандидатура, но той добави също така, че няма да забрави случилото се на редовния Конгрес на ръководния орган.

Още по темата

 

Както е известно, опозицията на Блатер беше оглавявана от президента на европейската асоциация Мишел Платини, който подкрепяше принц Али бин Ал-Хюсеин във вота.

"Срещу мен беше демонстрирана омраза не само от един човек от УЕФА, а от цялата организация. Те просто не приемат, че аз съм президентът на ФИФА. Прощавам на всички, но няма да забравя какво се случи".

"Ние не можем без УЕФА, но и УЕФА не може без нас", каза Блатер след преизбирането си за пети мандат начело на Международната футболна асоциация.

Относно поисканата му оставка от членове на Изпълнителния комитет на УЕФА, Блатер добави: "Ако бях подал оставка, щях да поема вината за корупционния скандал".

"От 2010 година насам се борим приоритетно срещу корупцията във ФИФА и сами можете да видите, че съставът на Изпълкома се промени наполовина за този период от време".