Световният шампион от 2002 година Ривалдо разкритикува остро бразилския селекционер Карос Дунга за състава на Копа Америка 2015. Селесао отпадна на четвъртфиналите, губейки от Парагвай след изпълнение на дузпи.

Според бившия футболист на Барселона сред причините за провала на кариоките е включването в състава на футболисти, които не играят в престижни първенства. Той визира Евертон Рибейро и Диего Тардели, които се подвизават съответно в ОАЕ и Китай.

"Във вторник се навършиха 13 години откакто Бразилия спечели световната купа за пети път, аз никога няма да забравя този момент", написа Ривалдо.

"Но в наши дни изглежда сякаш всеки може да бъде повикан в националния отбор. Спомням си как през 2006 година не бях извикан на световното първенство, защото играех в гръцки клуб."

"Това се случи въпреки факта, че бях избиран за най-добрия футболист в първенството на два пъти. Гръцкото първенство е много по-престижно от лигите, в които играят някои от настоящите бразилски национали."

"Ако нещата продължават да се развиват по този начин, нашият национален отбор ще изкара 30 години без да спечели голям трофей. Ако не викаме по-добри футболисти, отново ще бъдем опозорени."

"Предпочитам да замълча и да не казвам нищо, но този път не можех да мълча. В момента нещата са наистина грозни в националния отбор", допълни Ривалдо.