Селекционерът на Аржентина Херардо "Тата" Мартино заяви, че звездата на тима Лионел Меси не се нуждае от голове, за да бъде щастлив.

Още по темата

 

Бълхата не успя да се разпише при впечатляващата победа с 6:1 над Парагвай на полуфиналите на Копа Америка, но пък записа три асистенции и беше избран за играч на мача.

"Ако Меси пуска пасове, които завършват с голове, тогава няма никакъв проблем", поясни Мартино след достигането на финала на Копа Америка.

"Много по-важно е, че той отговаря на изискванията по време на мача. На мен не ми се вижда притеснен. Той е щастлив и няма никакви проблеми. Той няма нужда да бъде голмайстор на отбора, за да е щастлив."

"Ние сме много щастливи, защото тези момчета ще играят на друг финал на голям турнир в рамките на по-малко от една година. Да, това не е световното първенство, но е голям турнир."

"Ще трябва да работим здраво, за да спечелим мача срещу Чили, но днес играхме много добре и бяхме решени да спечелим."

"На финала излизаме срещу един много силен отбор на Чили. Те играят добре, имат добри играчи и са в процес на развитие от три години. Те ще ни пресират, когато могат и ще атакуват", добави Мартино.