Чили няма да слага персонален пазач на звездата на Аржентина Лионел Меси във финала на турнира Копа Америка, но играчите ще бъдат на 100 процента концентрирани в играта му, както и изненадващите му пасове, заяви вратарят и капитан на отбора на домакините Клаудио Браво.

Браво познава Меси много добре, след като в последната година двамата са заедно в Барселона и заяви, че дори на съотборниците му е трудно да го спрат.

"Знам, че ще ни бъде трудно да го спрем. Няма да бъде никак лек мач. Ако само се загледаш какво е правил до момента в кариерата си, това е просто нещо невероятно. Но ние нямаме намерение да сложим някой, който да го следва 90 минути, заяви Браво на пресконференцията на чилийския отбор, посветена на финалната среща на континенталното първенство.

"Но Меси не играе сам. Ние внимаваме за целия отбор на Аржентина, не само за Лео, каза още вратарят, който във въпросната среща ще се изправи с още един от своите съотборници в Барселона Хавиер Маскерано.

"Привилегия е да играя срещу двама от моите клубни съотборници. И се надявам, че и двамата няма да играят така, както играят с екипа на Барселона, поешгува се вратарят, посочен вчера от аржентинската легенда Серхио Гойкоечея като номер 1 до момента в турнира.

"Хавиер е сърцето на централната зона, сърцето на отбора. А Аржентина има страхотен отбор, създаден от страхотни играчи, не само Лео и Маске, добави вратарят. Браво се надява да бъде първият чилийски капитан, който ще вдигне Копа Америка над главата си, докато Аржентина се стреми към своя 15-и трофей.