Легендата Кафу се присъедини към бившия си съотборник Ривалдо и също изрази своето разочарование от моментното състояние на бразилския национален отбор по футбол.

Още по темата

 

"На Бразилия й липсва желание и отдаденост. Противниците вече не ги уважават. Заради футбола, който играем, нашите съперници вече не изпитват страх от нас", каза Кафу.

"Ние преминахме през преходен период, но Бразилия отново ще всява страх. Тези, които ни презират, могат да останат изненадани."

"Много ми харесва отборът на Чили. Те са изненада и достигат ниво, което никой не е очаквал. Тяхната сила е колективът и Хорхе Валдивия, който е в добра форма."

"Тимът знае своите възможности. Днешният футбол е глобализиран, защото много футболисти играят извън родините си. Затова има обмен на информация."

"Да опазиш Меси е почти невъзможно, но Чили няма да приеме поражението, още по-малко на свой терен. Чилийците са в добра форма, дори в по-добра от тази на Аржентина."

"Аржентинците имат Меси, но това е финал и всичко може да се случи - пряк свободен, лош пас или дузпа могат да решат мача", добави Кафу.