Нападателят на Аржентина Серхио Агуеро е в отлично настроение преди финала заради гола си срещу Парагвай в предишния мач. Най-добрият приятел на Меси в селекцията може да разкаже куп куриозни случки с Бълхата, с когото са почти неразделни като национали още от световното за младежи през 2005 година. Кун не крие огромното си желание да спечели голям турнир с националния отбор, обръщайки внимание на талантливото поколение на гаучосите.

- Какво казвате на Меси, когато виждате, че не му се удава да вкара гол в националния?
- Нищо, виждам го много спокоен. "Нямам късмет", казва ми понякога. Но няма нищо страшно - докато отборът побеждава, това е без значение. Всички знаем колко важен за нас е Меси, винаги го пазят, съперниците не искат той да вкара гол. Пазят по двама, по трима и така за нас се откриват празни пространства.

- Когато Аржентина пристигна за Копа Америка, имаше спорове кой трябва да играе №9 - вие, Игуаин или Тевес. Сега никой не спори: вие сте №9.
- Аз опитвам да си върша моята работа. Зад мен са Игуаин и Карлитос, двама големи футболисти. И това ме кара да чувствам по-голяма отговорност.

- За Аржентина играта ви е по-различна, отколкото за Сити.
- Тук Тата иска от мен да съм чист №9, да играя и като пивот. Срещу Уругвай например ми каза: "Дори да не пипнеш топката, няма значение, но искам, когато я пипнеш, да я вкараш вътре." Това ми дава спокойствие.

- Може ли да се каже, че до финала стигнаха двата най-добри отбора?
- Без съмнение. Чили играе добре на Копа Америка, въпреки че досега само Уругвай бе сериозен съперник за тях, от световно ниво. Сега ще срещнат Аржентина с друга игра, с други играчи.

- След световното казахте, че имате дълг към националния отбор. Ако станете шампион на Южна Америка, дългът ще започне ли да се изплаща?
- На световното не можах да играя както исках, както трябваше. Не бях в най-добро състояние. Този път съм много по-добре, по-добре физически, без контузии. И се опитвам да изплатя моя дълг към националния отбор.

- Меси каза, че "в Южна Америка не се вижда много футбол - има много сблъсъци".
- Тук се играе силово и здраво. Но това не ни изненадва, знаем го от квалификациите. Има повече сблъсъци, отколкото в Европа, но трябва да свикнем. Така беше и когато мексиканският рефер ми каза: "Това е Америка"...

- Вие не спирате да повтаряте, че това поколение заслужава да спечели нещо голямо. В събота имате своя голям шанс.
- Да, макар че няма да е лесно. Дано да се получи. В противен случай, когато приключим с футбола, ще си кажем: "Вижте какви играчи имахме и не победихме." Направо да се убиеш...

- Но ако станете шампиони в Сантяго срещу Чили, ще трябва много бързо да направите почетната обиколка, иначе ще искат да ви убият...
- Да, ще бъде сложно, но ще опитаме да станем шампиони.