Бившият футболист на Депортиво Ла Коруня, Барселона и Милан Ривалдо е на мнение, че щеше да спечели поне три пъти Златната топка, ако сега беше в пика на кариерата си.

Според бразилската легенда нивото на днешния футбол не е особено високо и това се потвърждава от доминацията на Лионел Меси и Кристиано Роналдо в борбата за най-ценния индивидуален приз.

"Днешният футбол е различен от този преди. Ако сега беше моето време, бих хванал бас с всеки, че щях да бъда най-добрият футболист в света два или три пъти", отсече Ривалдо.

"Сигурен съм, че щях да вкарвам по 50 гола на сезона. Преди години качеството на футбола беше доста по-високо както в Бразилия, така и в останалия свят като Испания или Италия."

"Най-добрите футболисти в наше време Лионел Меси и Кристиано Роналдо вкарват оп 50 гола на сезон и това показва, че днешният футбол не е особено силен."

"Това е доказателство, че нивото на футбола не е особено високо. Дори и най-добрите футболисти в света не би трябвало да бележат по 50 гола в 38 мача, ако нивото беше високо", отбеляза Ривалдо, който бе избран за №1 на планетата през 1999 година, когато носеше екипа на Барса.