Пари Сен Жермен записа 4-а поредна победа и общо 13-а  в Лига 1, след като разби и Монако с 3:0 като гост. Освен това шампионите са и без допуснат гол до момента и рано-рано изглежда, че няма кой да ги спре към нова титла. 

Мачът ще се запомни и с дебюта на Анхел ди Мария, който асистира за третия гол на на Лавеци. Златан Ибрахимович записа първия си мач в първенството за кампанията и това веднага се усети. 

Въпреки превъзходството на парижани през първата част, гол така и не падна. Гостите отправиха няколко опаси удара към вратата на Монако, докато домакините се отчетоха с едва един изстрел, дело на Ел Шаарауи.

И трите гола паднаха през второто полувреме. Резултатът бе открит в 57-ата минута, когато Блес Матюиди намери с отлично центриране Единсон Кавани, който с глава от границата на вратарското поле отбеляза.

Важният втори гол в мача дойде в 73-ата минута и отново бе дело на уругваеца.  Кавани бе изведен с чудесен пас от Златан Ибрахимови и останал сам срещу вратаря го преодоля.

Третият гол за гостите вкара Езекиел Лавеци след прекрасно подаване от страна на дебютиралия Анхел ди Мария. Аржентинецът изведе съотборника си с пас от собствената си половина и аржентинецът отбеляза с мощен шут.