Турският колос Галатасарай включи новата си покупка Кевин Гроскройц в групата от 25 футболисти, на които клубът ще разчита в Шампионската лига.

Деликатният момент е, че световният шампион няма да може да играе в шестте мача от груповата фаза. Очевидно турците са сигурни в своето класиране на осминафиналите, за да включат Кевин в състава.

Както е известно, Галатасарай се падна в една група с Бенфика, Атлетико Мадрид и водения от Станимир Стоилов Астана.

Заради гаф при представяне на документите ФИФА не позволи на Гроскройц да играе за Галатасарай през есента. Причината е, че турският клуб е допуснал грешка при представяне на документацията, където са липсвали няколко подписа.

ФИФА отхвърли възможността да направи изключение и да позволи сделката да бъде осъществена след затваряне на пазара в Турция. Така германецът ще може единствено да тренира и да играе в приятелски мачове на тима от Истанбул. 

Борусия Дортмунд получи 1.5 милиона евро за халф-бекът, който често получава контузии напоследък и не попада в сметките на новия треньор Томас Тухел. 

27-годишният полузащитник беше част от състава на Германия, който стана световен шампион миналата година в Бразилия. Футболистът ще бъде картотекиран в състава на на Галатасарай на 1 януари 2016 година.