Защитникът на ПСЖ Давид Луис отговори на критиката на Гари Невил и призова за по-голямо уважение към него. Легендата на Манчестър Юнайтед сравни бразилеца с 10-годишно дете, което играе на Плейстейшън.

"Това е проява на неуважение. Не казвам, че хората трябва да ме харесват, или че никой не трябва да ме критикува", започна къдрокосия футболист пред Bleacher Report.

"Но го направи с причина и баланс в коментарите, с отговорност в думите. А не да показваш липса на уважение. Можеш да ме критикуваш, ако не съм играл добре."

"Това е в рамките на нормалното. Когато Гари Невил прави такива сравнения, това показва липса на уважение, особено защото той самият е бил футболист."

"Но аз приех нещата позитивно, защото съм наясно, че той се учи в новата си професия. Според мен той осъзна грешката си и след това се изказа добре за мен. Тези неща се случват."

Кариоката обърна внимание и на лятото на миналата година, когато напусна Челси, подписвайки с ПСЖ за колосална сума.

"Имах щастлив период в Челси и те ми предложиха нов договор, но аз предпочитах да си тръгна. Това беше изцяло мое решение. Когато напуснах Челси бях с националния отбор на Бразилия и не съм имал контакт с Моуриньо. Първо бях на почивка в Бразилия, после се готвих за световното първенство."

"Всичко ми беше представено, аз приех офертата на ПСЖ , а Моуриньо ми прати кратко съобщение, в което ми пожела късмет. След това отлетях за Париж и изобщо не се върнах в Лондон", завърши Луис.