Уелс направи огромна крачка към класиране на европейските финали, след като измъкна 1:0 при гостуването си в Кипър. 

Суперзвездата Гарет Бейл отбеляза победния гол, с който тимът остава лидер в групата със 17 точки. Победа у дома срещу Израел в неделя, ще гарантира на отбора първо участие на голямо първенство от 1958-а година насам. 

Аарън Рамзи стреля малко над вратата в 6-ата минута, а малко след това гостите пропуснаха чисто положение. Бейл изпълни опасно свободен удар, вратарят изби с крака, а Нийл Тейлър не успя да го преодолее отблизо при добавката. 

В средата на първото полувреме Дейвид Едуардс вкара с глава, но попадението бе отменено заради спорно нарушение на Хал Робсън-Кану в ситуацията. Малко преди почивката Макрис получи шанс да стреля опасно, но го направи неточно от добра позиция. 

След паузата кипърците успяха да ограничат съперника, който дълго време нямаше положения. В 80-ата Рамзи стреля опасно, за да се стигне до 82-ата когато падна и решителния гол. Джаз Ричардс влезе към наказателното поле от фланга и центрира, а Бейл  се извиси и засече с глава. Това бе неговото 6-о попадение в квалификациите и общо 18-о за националния отбор, което може да се окаже и златно.