Пари Сен Жермен спечели класическото дерби на Франция, след надви Марсилия с 2:1 на „Парк де Пренс” в интересен двубой и вече в 10 поредни сблъсъка столичани са без поражение. 

Златан Ибрахимович донесе успеха с два гола от дузпи и с 23 точки шампионите остават на върха, с 5 пред новака Анже. Олимпик игра добре, но остана с празни ръце след пропусната дузпа и с 8 точки отборът е на незавидната 16-а позиция. 

Пред погледа на редица световни знаменитости като Риана и бразилската легенда Роналдо, двата тима изиграха хубав мач, който можеше да завърши и по различен начин. 

Миши Батшуай даде аванс на Марсилия в 30-ата минута, когато засече с глава хубаво центриране на Барада. Всичко се развиваше отлично за гостите, преди авторът на попадението да се превърне в грешник. 

В опит да помогне в дефанзивен план, той върна силно една топка към вратаря, която обаче бе спорна и Манданда се сблъска с Ибрахимович, като никой не игра с топката. Ситуацията бе 50 на 50, но реферът отсъди дузпа, която шведът вкара. 

Само 3 минути след това последва нов наказателен удар за ПСЖ, този път за игра с ръка на Роландо, която бе високо вдигната и реферът бе прав. Ибра отново не сбърка, макар и да трябваше да изпълни още веднъж, заради ранно навлизане в наказателното поле на Кавани. 

Това бе неговият 110-и гол с екипа на парижани, с което изпревари Педро Паулета и се превърна в най-добрият реализатор в историята на френския тим. 

В 55-ата минута обаче, съдията даде шанс на Марсилия да изравни, като отсъди дузпа и в полза на гостите. Барада стреля силно, но Кевин Трап отгатна посоката и успя да избие. 

В 90-ата минута Олимпик пропусна още една отлична възможност. При контра Реми Кабеля остана свободен пред вратата, но ударът му с левия крак бе право в тялото на Трап, който запази триумфа.