Чили постигна победа с 2:0 над Бразилия на стадион "Хулио Мартинес Праданос" в Сантяго на старта, на световните квалификации.

"Кариоките" се пропукаха през последните 20 минути на мача и допуснаха техният противник да им вкара два гола и да достигне до важните три точки. 

Головете за чилийците бяха дело на Едуардо Варгас в 72-ата минута и Алексис Санчес в самия край на срещата.

Гостите се опитваха да действат на контраатаки в този мач, но въпреки това рядко успяваха да притеснят сериозно стража на домакините Клаудио Браво.

В състава на "Селесао" се забеляза отсъствието на звездата Неймар, който изтърпява наказание и това породи липса на идеи в нападението.

Победата на Чили над Бразилия бе едва осма от 71 срещи и първа от 2000 година насам.


Домакините започнаха силно и още в 5-ата минута се наложи Джеферсон да се справя след удар на Варгас, но нямаше особени проблеми.

Последва удар от дистанция на Хълк преди в 25-ата минута Алексис и Варгас да направят много добра комбинация, която обаче бе с разочароващ завършек.

Най-доброто положение преди почивката се откри пред Санчес в 42-ата минута, но той не успя да отправи добър удар и топката срещна външната част на гредата. 

След почивката играта мачът стана по-отворен, а четвърт час след подновяването на играта Исла също бе разочарован, тъй като и неговият удар срещна гредата.

Все пак чилийците стигнаха до попадение чрез Варгас в 72-ата минута. След центриране от фаул той засече топката на близката греда с крак и матира стража на кариоките.

В 90-ата минута и Санчес се разписа, за да оформи крайния резултат. Той направи страхотна двойна комбинация с Видал и бе изведен непокрит пред малкото наказателно поле, а след това без проблем вкара от близка дистанция.

ЧИЛИ - БРАЗИЛИЯ 2:0
1:0 Варгас 72'
2:0 Санчес 90'

ЧИЛИ: Браво, Хара, Валвидия (65 - Фернандес), Видал, Исла, Диас (82 - Вилчес), Медел, Силва (41 - Гонзалес), Варгас, Босежур, Санчес

БРАЗИЛИЯ: Джеферсон, Миранда, Алвеш, Луис (36 - Маркиньос), Марсело, Вилиян, Густаво (82 - Лима), Елиаш, Оскар, Дъглас Коста, Хълк