След 30 години пауза Северна Ирландия отново ще играе на голям футболен форум. В предпоследния си мач от квалификациите за Евро 2016 отборът победи Гърция с 3:1 на своя „Уиндзър Парк” и си осигури и първото място в групата. Победата бе постигната пред погледа на голф-иконата Рори Макилрой, който бе на трибуните. 

Въпреки че бяха без важния нападател Кайл Лафърти и защитника Джони Еванс, северноирландците не оставиха съмнение в превъзходството си. Те откриха в 35-ата минута, когато Стюарт Далас подаде пред вратата, където Стивън Дейвис засече за 1:0. 

Джош Магинис успокои своя тим в 49-ата минута, когато вкара с глава след корнер. Халфът на Саутхемптън Стивън Дейвис отбеляза втория си гол в мача в 58-ата минута, когато с глава намери далечния ъгъл. 

В края Христос Арвидис отбеляза едва третото попадение за Гърция в тези квалификации след подаване на Торосидис, но то бе единствено за протокола. 

В другите мачове от групата Румъния измъкна 1:1 у дома от Финландия, а Унгария обърна с 2:1 Фарьорите. Така румънците остават с точка пред унгарците в битката за второто място и всичко ще се реши в последните мачове, когато Румъния среща Фарьорите, а Унгария с Гърция.