Челси на Моуриньо претърпя поредния си крах, след като тимът отпадна на 1/8-финалите на турнира за Купата на Лигата. Отборът загуби от Стоук след продължения и дузпи. При дузпите домакините стигнаха до успех с 5:4, а след редовното време и продълженията резултатът бе 1:1.

В този мач Специалния пусна силен състав, но въпреки това отборът му така и не успяваше да стигне до своето.    

Големият удар за гостите бе травмата, която Диего Коста получи и заради която бе заменен преди почивката.

Уолтърс даде аванс на домакините в 52-ата минута и по всичко изглеждаше, че те ще стигнат до успеха още в редовното време, но Реми изравни в 91-ата минута и прати мача в продължения. 

По време на двете 15-минутни продължения гостите бяха далеч по-активни и създадоха шансове за крайна победа, но се стигна до дузпи.

При тях Азар провали Челси, след като дузпата му бе спасена от Бутланд и така отборът бе изхвърлен. 

Интересно е да се отбележи, че домакините играха в продълженията с 10 души, след като в 93-ата минута Бардсли бе изгонен след втори жълт и червен картон.
 



Срещата започна изключително активно за гостите от Лондон и още в 7-ата минута те създадоха добро голово положение. Азар видя Вилян на добра позиция и бразилецът се опита да намери Коста на близката греда, но Бутланд бе на мястото си и успя да предотврати опасността.

Няколко минути след това Оскар отправи удар от няколко метра, а топката се отби във Волфшейд преди Шоукрос да я изчисти пред самата голлиния и да предотврати чисто попадение във вратата на домакините.

В 21-ата минута стражът на "Грънчарите" отново бе перфектен. Този път той изби с върха на пръстите си силен удар на Оскар от опасна дистанция.

Малко след това Стоук бе на косъм от гола. След атака от нищото Муниеса получи топката в наказателното поле и изненада всички с фин удар, включително и Бегович, но топката се отби в горната част на мрежата и не влезе на вратата, но ситуацията бе доста опасна.

В 29-ата минута Челси отговори също с опасност. Азар направи за смях четирима играчи на противника  и подаде към Рахман Баба, който бе в положение на засада, но в крайна сметка върна топката към Рамирес. Бразилецът успя да финтира стража на домакините, но би във външната част на мрежата.

Пет минути след това Диего Коста бе заменен принудително заради контузия от Лоик Реми и това бе много сериозен удар за гостите.

В 44-ата минута Уолтърс се пребори с противников бранител и пробва удар от шест метра, който бе спасен по страхотен начин от Бегович.

До почивката нямаше повече шансове и в крайна сметка резултатът се запази на полувремето.

В 52-ата минута домакините поведоха в резултата след попадение на Уолтърс. Уелън направи страхотен пробив и видя съотборника си на дъгата, а след това голмайсторът за домакините си повдигна топката и я прати директно към противниковата врата, като тя се отби в горната греда и влезе във вратата на Бегович.

Няколко минути след това удар на Вилян от фаул можеше да застраши сериозно противниковата врата, но топката премина над напречната греда.

В 64-ата минута Уолтърс бе на косъм да вкара второто си попадение в мача, но ударът му от 20 метра премина на сантиметри покрай гредата.

Малко след това Реми имаше страхотен шанс, след като от близка дистанция можеше да отбележи, но Шоукрос застана на пътя му и не позволи французинът да стреля.

В 72-ата минута Челси бе на косъм от гола, но ударът на Зума срещна страничната греда. 

Малко след това Уолтърс бе на крачка от втори гол, но ударът му от близка дистанция мина над вратата.

В 91-ата минута Реми върна гостите в играта. След една центрирана топка Зума я отклони леко към съотборника си на близката греда и французинът вкара.

Две минути след това Бардсли бе изгонен от игра след втори жълт и червен картон.

Пет минути след началото на първото продължение Траоре можеше да се превърне в герой за гостите, но ударът му с глава излезе в аут. 

Азар също имаше супер шанс да вкара, но неговият коварен удар бе спасен с много мъка от Бутланд.

И през второто продължение Челси доминираше и създаде два много добри шанса, като при втората възможност, която дойде две минути преди края на продължението, стражът на Стоук бе принуден да прави страхотно спасяване.

При дузпите единствено Азар изпусна и ударът му бе спасен от Бутланд, и така Челси отпадна.

СТОУК - ЧЕЛСИ 5:4 след дузпи (1:1 след редовно време и продължения)
1:0 Уолтърс 52'
1:1 Реми 90+1

При дузпите:
1:0 Адам (вкарва)
1:1 Вилян (вкарва)
2:1 Одемвинге (вкарва)
2:2 Оскар (вкарва)
3:2 Шакири (вкарва)
3:3 Реми (вкарва)
4:3 Уилсън (вкарва)
4:4 Зума (вкарва)
5:4 Арнаутович (вкарва)
5:4 Азар (изпуска)

СТОУК: Бутланд, Бардсли, Шоукрос, Муниеса (49 - Уилсън), Волфшайд, Адам, Афелай (76 - Шакири), Уелън, Уолтърс, Арнаутович, Диуф

ЧЕЛСИ: Бегович, Тери, Кейхил, Зума, Баба (70 - Баба), Микел, Вилян, Рамиреш, (81 - Траоре) Азар, Оскар, Диего Коста (33 - Реми)