Борислав Михайлов е кръвно обиден на бившия си съотборник Христо Стоичков, твърди "България Днес". Последният повод за това се оказва липсата на покана към президента на БФС за предстоящия догодина грандиозен юбилей на Камата. Най-известният българин по света ще чества 50-годишнината си с уникален шоумач, в който кани някои от най-големите легенди на футбола.

До момента Боби не е получавал никаква индикация, че ще е сред поканените. В същото време до ушите му стигнала информацията, че Ицо вече е говорил с част от бившите си съотборници от САЩ '94. Официално нито една от родните звезди все още не е обявена, че ще се включи в спектакъла, за който идва дори великият Диего Марадона.

Преди близо 3 години и Михайлов отпразнува своята 50-годишнина. Тогава легендарният вратар събра над 250 гости в столичния хотел "Кемпински", но Стоичков не само не се появи, а дори не поздрави бившия си съотборник. Враждата между двамата продължава вече дълги години, но в последно време се е нажежила до червено.

Още като действащи играчи в националния отбор те се драпат през 1991 година. Стоичков иска капитанската лента и дори бойкотира мач с Шотландия. В крайна сметка за капитан е избран Михайлов, което отприщва гнева на Ицо. Най-голям е конфликтът им по време на мача за бронзовите медали в Америка през 1994-та.

На почивката Боби иска смяна, бесен, че всички играят за това Стоичков да стане голмайстор и не мислят за защитата. Резултатът е 0:4 за Швеция. След двубоя Камата изрева, че капитанът предал четата от страх да не стане за резил.

В последните няколко години Стоичков е един от най-големите противници на настоящото ръководство на БФС и открито говори срещу него. Още след като бе освободен от поста национален селекционер, Ицо поде война срещу Боби.

Миналата година той дори го нападна пред американската телевизия USTV, която снимаше филм за великия нападател. "Бойко Борисов, ако е мъж, сега вече ще махне Боби Михайлов от БФС, за да отвори път за развитие на българския футбол!", изригна тогава Стоичков.