Защитаващият титлата си Ривър Плейт (Аржентина) отпадна на осминафиналите на футболния турнир за копа "Либертадорес". Аржентинският тим победи Индепендиенте Дел Вале (Еквадор) с 1:0 на стадион "Монументал" в Буенос Айрес, но не успя да преодолее пасива от два гола от първия мач в Кито.

Единственото попадение в мача реализира резервата Лукас Аларио в 78-ата минута, а Андрес Д'Алесандро уцели греда. На четвъртфиналите Индепендиенте Дел Вале ще играе срещу Пумас УНАМ (Мексико).

"Това е всичко, всичко свърши. Дадохме всичко от себе си, за да спечелим. Тъжен съм, защото това беше мач, в който можеше да сме победители", каза старши треньорът на Ривър Плейт Марсело Гаярдо.

Аржентинският тим спечели титлата в първенството на страната през май 2014 година, Копа Судамериката през декември и Копа Либертадорес през август миналата година.

Шесткратният шампион в турнира Бока Хуниорс (Аржентина) може да се класира за четвъртфиналите тази нощ. Тимът е домакин на Серо Портеньо (Парагвай), след като спечели първата среща като гост с 2:1.

Четири бивши шампиони достигнаха до четвъртфиналите на турнира - Атлетико Насионал (Колумбия), Клуб Насионал (Уругвай) и бразилските Сао Пауло и Атлетико Минейро. 

Атлетико Минейро отстрани Расинг Клуб (Аржентина) с 2:1. Първият двубой завърши 0:0. Бразилският Коринтианс и Клуб Насионал (Уругвай) направиха 2:2, но след 0:0 в първата среща гостите продължават напред в турнира заради повече отбелязани голове на чужд терен.

Сао Пауло се класира за четвъртфиналите, след като спечели с общ резултат от двата мача 5:3 срещу Толука (Мексико). Бразилците победиха като домакин с 4:0 и загубиха на реванша с 1:3.