Селекционерът на Уелс Крис Коулман очаквано бе невероятно щастлив след класирането на тима за полуфиналите на европейското първенство. 

Драконите обърнаха по впечатляващ начин считания за фаворит тим на Белгия с 3:1 и постигнаха най-големия успех в историята си, стигайки до битка с Португалия за място на финала. 

„Невероятно представяне! Човек не трябва да се страхува да преследва мечтите си. Само преди 4 години никой не можеше да си представи, че ще стигнем дотук. Не трябва да се страхувате и от провал. Имал съм повече провали, отколкото успехи и сега мога само да се наслаждавам на случващото се. Невероятно е“ заяви Коулман веднага след мача. 

„Вкарахме брилянтни голове. Много съм щастлив за Сам Воукс, защото той невинаги стартира, но винаги работи здраво и е на ниво. Страхотен характер. Ашли Уилямс можеше да има хеттрик. Какъв лидер! А Хал Робсън-Кану бе с невероятно представяне“ не пестеше похвалите си за отбора той. 

„Знаехме, че ще бъде трудно, но казах още преди мача, че не сме тук просто за да участваме. Идваме да се борим и да покажем какво можем. Не мога да искам повече от момчетата. Опитахме се просто да запазим идентичността си и да играем по своя начин, независимо дали ще постигнем желания резултат. За радост обаче успяхме“ изтъкна Коулман.