"Пари Сен Жермен" е на път да намери заместник на Златан Ибрахимович на върха на атаката. Френският шампион е започнал преговори за привличането на Робин ван Перси от "Фенербахче", съобщава вестник "Екип".

Ръководството на ПСЖ възложи на новия спортен директор на клуба Патрик Клуйверт да води разговорите с турците. Ако трансферът се осъществи, бившият нападател на "Арсенал" и "Манчестър Юнайтед" ще спори с Едисон Кавани за мястото на върха на атаката.

То бе освободено от голямата звезда на парижани в последните години Златан Ибрахимович. Договорът на шведа с клуба изтече и той отказа да го поднови. Вместо това премина в "Манчестър Юнайтед" като свободен агент.

Тези дни от "Фенербахче" обявиха, че са отворени за оферти към 32-годишния си нападател. В началото на лятото шефовете на турския клуб бяха категорични, че не искат да го продават, но нещата се промениха след събитията в южната ни съседка през последната седмица.

Мерак да привлече Ван Перси имаше и "Спортинг". Той обаче се оказа твърде скъп за "лисабонските лъвове". "Спортинг" трябва да продаде стадиона си, за да може да си позволи Ван Перси. Ще трябва да продадем всичко. Той е играч, който интересува много клубове. Невероятен футболист. Ако знаехте колко печели Ван Перси на сезон! Това е лудост!", обяви треньорът на португалците Жорже Жезус.