Австрия и Уелс не успяха да се победят и завършиха 2:2 в квалификационен двубой от четвърта група, игран във Виена. Сблъсъкът бе крайно интересен с много положения и пред двете врати. 

Още в началото Вимер накара Хенеси да се намесва след удар с глава при корнер. Веднага след това Алмер направи същото и отрази насочена под гредата топка от Гарет Бейл. 

Гостите поведоха в 22-ата минута, когато една отбита топка попадна на крака на Джо Алън и халфът на Стоук със страхотен удар я прати в десния ъгъл на вратата на домакините. 

Те обаче успяха бързо да реагират и в 27-ата минута изравниха. Хубав пас на Алаба намери включилия се през центъра Марко Арнаутович, който с глава леко чукна топката покрай вратаря и тя се оказа в мрежата. 

След това Хенеси направи две отлични спасявания, за да разочарова домакините, които изостанаха отново малко преди паузата. След силен тъч австрийската отбрана не реагира добре, Честър стреля с глава, Алмер отби, но се получи рикошет във Вимер и така Драконите отново дръпнаха напред. 

Само че много бързо след почивката Австрия отново изравни. Арнаутович наказа грешка на Алън и Честър, които не се разбраха, напредна и останал сам срещу Хенеси технично копна топката над него, за да направи 2:2. 

До края никой от съперниците не успя да стигне до успеха, въпреки че шансове имаше и пред двете врати. Домакините бяха по-активни, но в 82-ата минута Арнаутович пропусна да оформи хеттрика си, когато при едно положение стреля силно, но неточно от чиста позиция. 

В другите два мача от групата Република Ирландия надви Грузия с 1:0 у дома, а Сърбия нямаше проблеми с Молдова и спечели с 3:0 като гост. Така Ирландия, Сърбия, Уелс и Австрия имат по 4 точки в класирането, като сърбите ще приемат австрийците в неделя в друг важен сблъсък.