Премия от 100 хил. евро за победа в обикновен мач от световните квалификации. Това беше обещано на всеки играч на Косово, ако тимът спечели срещу Хърватия. Успехът обаче би бил исторически за новия член на ФИФА, и то в първото му домакинство в официален мач.

Косоварите вече взеха точка при гостуването на Финландия, а сега мечтаят за нещо по-голямо срещу един от фаворитите в група I. Лично премиерът Иса Мустафа посети лагера на отбора, за да надъха футболистите и да им пожелае успех.

Очевидно срещата се чака с огромен интерес, като в косовската федерация получиха заявления от 400 медии от цял свят за акредитации. Срещата ще се играе в Албания и се очаква 16-хилядният стадион "Лоро Боручи" в Шкодра да е пълен до дупка въпреки не особено евтините билети.

Най-евтините са само 7 евро, но билетите първа категория са по 55 евро, а ВИП пропуските са 130 евро. И косоварите наистина имат основания поне да се надяват да постигнат сензация, тъй като съперникът пристига без най-големите си звезди Модрич, Ракитич, Пяца и Ловрен, които са контузени.