Исландия продължава със силното си представяне на световните квалификации, след като в среща от Група "I" надви Турция с 2:0.

Мачът се игра в Рейкявик, а домакините изненадаха неприятно своя противник, но успехът им в никакъв случай не може да се смята за сензация предвид слабата форма на турския тим през последните година-две.

След спечелените три точки островитяните имат вече 7 точки в актива си и заемат 2-ата позиция в класирането, като са с равни точки, с лидера Хърватия.

Турция от своя страна продължава да има скромния актив от 2 точки след първите 3 срещи и това отрежда четвъртото място на страната в групата.


Като цяло самата среща бе почти равностойна, но домакините действаха доста по-уверено в атакуващ план и отправиха цели шест удара в очертанията на вратата срещу само един за техния противник.

И двата гола паднаха в последните минути на първото полувреме.

В 41-ата минута Топрак си вкара автогол, след като ударът на Бярнасон рикошира доста лошо в него и подлъга Бабачан, за да влезе във вратата му.

Три минути след това Финбогасон довърши клетите турци с втори гол, след като излезе сам срещу вратаря и с изключителен удар успя да го матира.

След почивката нямаше повече попадения и резултатът остана непроменен. 

ИСЛАНДИЯ - ТУРЦИЯ 2:0
1:0 Топрак 41 автогол
2:0 Финбогасон 44

Исландия: Халдорсон, Р. Сигурдсон, Севарсон, Скуласон, Б. Бярнасон, Арнасон, Е. Бярнасон, Гудмундсон, Сигурдсон, Финбогасон, Бьодварсон

Турция: Бабачан, Еркън, Топрак, Йозбайраклъ, Айхан, Топал, Сен, Йозтекън, Туран, Мур, Чалханоглу