Полша удари с 3:2 Дания в голов трилър в среща от Група "Е" за Мондиал 2018 в Русия.

И трите попадения за поляците отбеляза Роберт Левандовски, като Камил Гросицки асистира за две от тях. Това бе трети хеттрик за сезона на Лева, който се разписва в седми пореден квалификационен мач за Полша.

Звездата на Байерн Мюнхен тотално разнебити защитата на викингите и бе с основна заслуга за тите точки на отбора си. Левандовски заби две попадения преди почивката (20 и 36-дузпа) и едно в началото на второто полувреме (48).

След това датчаните се вдигнаха и стигнаха до две попадения. Първо Камил си набута автогол (49), след което точен бе и Юсуф Поулсен (69). Силите обаче на гостите не стигнаха до равенството и те си тръгнаха със загуба от Полша.

Така домакините записаха първа победа в тези световни квалификации и са лидери в групата заедно с отборите на Черна гора и Румъния. В първия си мач от квалификациите Полша изпусна два гола аванс като гост на Казахстан за 2:2.

В следващия кръг поляците приемат Армения, докато Дания има среща с черногорците в Копенхаген. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/t7hMGxNnFfY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полша - Дания 3:2

Голмайстори:

1:0 Роберт Левандовски (20)
2:0 Роберт Левандовски (36-дузпа)
3:0 Роберт Левандовски (48)
3:1 Камил Глик (49-автогол)
3:2 Юсуф Поулсен (69