Монако разби Монпелие с 6:2 в първия мач от 10-ия кръг на френската Лига 1 и се върна на победния път. Триумфът бе четвърти поред за отбора у дома в първенството. 

Монегаските изоставаха в резултата с 0:1, но успяха да преобърнат нещата, улеснени от неадекватната игра в защита на съперника

В 10-ата минута Риад Будебу откри резултата в полза на Монпелие с отличен свободен удар. Гостите играха добре, но направиха дузпа, която Радамел Фалкао вкара за 1:1 преди паузата. 

Освен че бе съборен за наказателния удар, Килиан Мбапе даде и преднина на своя отбор след попадение с глава, но пък Будебу изравни след нова дузпа в 61-ата минута. 

В 64-ата обаче след статично положение Жемерсон реализира отблизо и след това отборът му не погледна назад. Валер Жермен вкара с глава за 4:2 в 74-ата минута, а секунди след това Лемар наказа грешка на вратаря за 5:2. В края Адама Траоре оформи крайния резултат с удар от малък ъгъл.  

Монако има 22 точки, като е на една от лидера Ница, който играе в неделя и 3 пред ПСЖ. Монпелие и близо до опасната зона с 10 точки и най-слабата защита в дивизията с 23 допуснати гола, така че треньорът Фредерик Ханц е сериозно застрашен.