Бразилия успя да постигне страхотна победа след обрат с 4:1 при гостуването си на силния отбор на Уругвай в световна квалификация, която се игра на стадион "Сентенарио" в Монтевидео.

"Урусите" обаче бяха лишени от Луис Суарес, като вместо него в нападението редом до Единсон Кавани игра младият нападател на Бордо Диего Ролан, който обаче не успя да сътвори нищо интересно.

След успеха си "Селесао" е лидер в класирането, в зона Южна Америка, като страната има 30 точки. Второто място е именно за уругвайците, които имат към днешна дата 23 пункта.

Това бе и четвъртия успех на "златистите" над своя противник в последните 5 директни мача между тези два отбора.


Единсон Кавани даде аванс на домакините в резултата след точно изпълнена дузпа в 9-ата минута, която бе свирена за нарушение на Maрсело срещу самия него.

Изравнителното попадение бе дело на бившия играч на Тотнъм Паулиньо, който бе намерен с хубав пас от Неймар и с прекрасен удар от 25 метра матира противниковия вратар.

До почивката нямаше повече попадения, но само пет минути след подновяването на играта гостуващият тим стигна до още едно попадение с което обърна резултата в своя полза.

То отново бе дело на Паулиньо, който се възползва от една избита лошо от вратаря топка и при добавката я вкара без особени проблеми в мрежата.

В 74-ата минута и Неймар се разписа, след като бе изведен от Миранда сам срещу вратаря и с фамозен прехвърлящ удар успя да го "препарира" и да вкара топката в мрежата. 

Крайният резултат бе оформен от Паулиньо, който оформи хеттрика си в 92-ата минута. Интересно е да се отбележи, че в момента той играе в китайския Гуанджоу Евъргранд. 

УРУГВАЙ - БРАЗИЛИЯ 1:4
1:0 Кавани 9 дузпа
1:1 Паулиньо 18
1:2 Паулиньо 51
1:3 Неймар 74
1:4 Паулиньо 90+2

Уругвай: Силва, Перейра, Годин, Коатес, Г. Силва, Родригес, Аревало, Санчес (77 - Ернандес), Весино, Кавани, Ролан (58 - Стуани)

Бразилия: Алисон, Миранда, Алвеш, Марсело, Маркиньос, Аугусто (82 - Фернандиньо), Паулиньо, Коутиньо (86 - Вилян), Каземиро, Неймар, Фирмино (89 - Соуса)