Селекционерът на холандския национален отбор Дани Блинд познава отлично българския тим и изрази увереност в успеха за "оранжевите" в квалификацията за Мондиал 2018 срещу България. 

Специалистът е категоричен, че трите точки да изключително важни за бронзовите медалисти от последното световно първенство. 

"Не съм напрегнат, надявам се да няма повече контузии. Задължително е да спечелим шест точки от предстоящите два двубоя, но това не ме кара да бъда напрегнат преди срещата в София. 

Познавам не само (Ивелин) Попов, който играе за Спартак (Москва), а и останалите български играчи. Гледах няколко мача на вашия отбор. За мен е по-важно не как функционират като индивидуалности, а как се представят като отбор. Страхувам се по-скоро от собствения си тим, не от България. Имаме достатъчно качества, за да спечелим. Не може да се говори за страх", коментира Блинд на официалната пресконференция. 

Специалистът има проблеми със състава, което ще наложи рокади в защитата, а и може да пусне в игра Бас Дост в атака. Халфът Кевин Стротман е готов да играе в мача на Националния стадион "Васил Левски" в събота вечерта. 

"Нападението ни ще бъде различно с Бас Дост. Пред нас има различни варианти, ще видим. Налага се да направя някои промени в защита. Не съм сигурен, че ще проработи добре, но ще опитаме. Кевин Стротман е един от най-важните играчи, защото е млад и играе в голям отбор като Рома. Той ще бъде в основата на бъдещия ни състав, а засега състоянието му позволява да играе срещу България", каза още Дани Блинд.