Селекционерът на Холандия Дани Блинд започва сериозно да мисли за бъдещето си на този пост, след като България победи неговия тим с 2:0 и влоши възможностите на лалетата да попаднат на Мондиал 2018.

Заради отсъствието на контузените титулярни централни защитници Джефри Брума, Върджил Ван Дайк и Стефан де Врай, треньорът реши да даде шанс на 17-годишния Матайс де Лихт, който има едва два мача за клубния си отбор Аякс. И Холандия плати цената за това, след като за едно полувреме игра младокът два пъти позволи на Спас Делев да се разпише във вратата на Йероен Зут.

"Много лошо представяне на нашия отбор, това е без никакво съмнение. Не мога да си обясня защо стартирахме мача толкова зле. А и трудно създавахме голови положения. Обвинявам себе си затова", започна мнението си Дани Блинд.

"Сега като погледна назад, не мисля, че е добре 17-годишният Де Лихт да стартира в мача, но това е мое решение и ние не можем да върнем този момент. Но аз си нося отговорността за това действие."

"Питате ме дали смятам, че трябва да продължа да водя отбора на Холандия? Трябва да помисля върху този въпрос. Но няма да хвърля кърпата тук в София. Изключително съм разочарован, че нещата се развиха по този начин, още повече, че имах много добро предчувствие за този мач. Но това има смисъл, когато нещата се случат както трябва, а това не е така."