Полша спечели с 2:1 като гост срещу Черна гора в квалификационен мач от група "Е" за Мондиал 2018. "Дружина полска" остава на първото място с актив от 13 точки, докато черногорците са втори със 7 точки.

В Подгорица нападателят Роберт Левандовски откри резултата след перфектно изпълнение на пряк свободен удар в 40-ата минута на двубоя. 

След почивката домакините бяха доста по-активни и достигнаха до изравняване чрез Стефан Мугоса, който се разписа в 63-ата минута. Домакините пропуснаха няколко изгодни положения за гол, а осем минути преди края на редовното време Лукас Пишчек реализира красиво попадение в полза на Полша.

В друга среща от тази група Румъния завърши наравно 0:0 у дома срещу Дания, като и двата тима запазват шансове за спечелване на второто място, даващо право на участие на бараж за класиране на Мондиал 2018.

В група "С" Северна Ирландия надигра с 2:0 у дома състава на Норвегия. Гол на Джейми Уърд даде аванс за британците още във втората минута, а след още половин час игра Конър Уошингтън също се разписа във вратата на гостите.

Северна Ирландия е на второ място в групата с 10 точки, а Норвегия е на пета позиция със само 3 точки.

В група "F" Шотландия победи драматично с 1:0 у дома срещу Словения и запази шансове за класиране на шампионата на планетата в Русия. Попадение на Крис Мартин с диагонален удар по земя в 88-ата минута осигури успеха за домакините, които заемат четвърто място в групата. Словенците са на третата позиция с една точка повече.

Словакия спечели с 3:1 като гост срещу аутсайдера Малта и се намира на втора позиция в група "F", на 4 точки следи лидера Англия. Малта няма нито една спечелена точка на последното шесто място.