Неймар е категоричен, че Бразилия е най-добрият национален отбор в света в момента. 25-годишният нападател застана на масата за пресконференции на националния си отбор от 240 дни насам и заяви, че се намира в най-добрия момент на кариерата си и очаква много от националния си отбор.

„Не харесвам да се говори за Неймар. Това е Бразилия. Концентриран съм в играта ни като отбор. Нашият отбор е най-добрият“, заяви Неймар на пресконференцията преди мача с Парагвай.

„Уважаваме съперниците си и знаем, че трябва да сме слезли на земята, за да свършим работата си. Понякога нещата просто не се получават, но треньорът Тите дойде и настрои всичко. Играем добър футбол. Играчите са същите, но играем по различен начин. Сега всеки играе за другия до себе си. Трябва да продължим с високо вдигнати глави и да бъдем спокойни“, каза Неймар.

Селекционерът на Бразилия Тите добави: „Неймар заслужава капитанската лента, защото е истински лидер и се справя с нечовешко напрежение. Той е непрестанно фаулиран. В последните ни три мача срещу него бяха извършени над 50 нарушения и въпреки това той не изгуби концентрацията си. При гола си срещу Уругвай Неймар знаеше, че защитникът до него имаше жълт картон и можеше да бъде изгонен, но продължи да играе и вкара много красиво попадение“.

През седмицата Алесандро Костакурта заяви, че в момента Неймар е по-добър играч от Лионел Меси и Кристиано Роналдо, но нападателят заяви: „Не се чувствам комфортно при тези сравнения. Те са двама гениални футболисти, които през годините имат колосални представяния. Възхищавам се и на двамата, на един от тях всеки ден по време на тренировките. Страхотно е, че Меси е до мен.

Имах доста трудности в Барселона. Тогава в най-добрия отбор в света ми казаха: „успокой се и всичко ще се нареди, играй своята си игра“. Меси ми помогна страшно много. Ние сме приятели и той ми помогна не само на терена. Разбирам се много добре и с Луис Суарес, който също винаги ми е помагал“.

Бразилия ще се класира за Световното в Русия догодина, ако победи Уругвай. Мачът е на „Арена Коринтианс“. „Това е страхотна възможност за нас. Имаме увереност в силите си, имаме собствен стил и сме готови да го направим. Бразилия винаги ще бъде фаворит за титлата“, завърши Неймар.