Бившият френски национал Хатем Бен Арфа обмисля да напусне Пари Сен Жермен след по-малко от година в състава на френския футболен шампион. Бен Арфа се присъедини към парижани през миналото лято след силен сезон в Ница, в който вкара 17 гола.

30-годишният полузащитник, обаче, получи малко шансове за изява с екипа на столичния гранд, като записа само 643 игрови минути в 23 мача през кампанията досега, като само в пет от тях започна като титуляр. Той не се появи на терена в нито един от важните двубои на ПСЖ, включително и на осминафиналите на Шампионската лига срещу Барселона.

"Когато дойдох в Пари Сен Жермен, знаех, че няма да бъде лесно, защото това е голям клуб. Но честно казано, не мислех, че ситуацията ще бъде толкова сложна. Не приемам положението в момента", коментира Бен Арфа. 

"Не съм се молил за нищо, нито за игрово време, нито за определена роля на терена. Просто искам да получа шанс. Искам да почувствам, че съм част от този отбор. Аз съм боец, шампион. Обичам да играя и да побеждавам и затова ми е трудно да приема ролята на твърда резерва".

"Бих се съгласил, ако знаех, че това е временно, или, че ситуацията може да се промени. Защото положението в момента е като наказание за мен. Ако получа възможност и не играя добре, бих разбрал. Но трябва да ми бъде даден шанс. В противен случай е по-добре да напусна", каза още халфът.