Мексико изхвърли домакина Русия от турнира за Купата на Конфедерациите.

"Ацтеките" се наложиха над противника с 2:1 в среща от Група "А" на турнира и по този начин финишираха групата като лидери с актив от 7 пункта.

"Сборная" от своя страна имаше нужда от задължителен успех днес, но така и не успя да се противопостави на противника си.

Отборът домакин излезе напред в резултата в 25-ата минута, когато точен бе Семедов. Той се възползва по най-добрия начин от разбъркване в наказателното поле на Мексико и с техничен удар откри резултата.

Само 5 минути по-късно северноамериканците изравниха чрез Нестор Араухо, който засече с глава центриране и преодоля Игор Акинфеев.

Домакините започнаха по-силно второто полувреме и дори реализираха гол, който обаче бе отменен заради засада. В 52-ата минута Лозано се възползва от грешка на вратаря на Русия и покачи на 2:1.

След час игра мексиканците отново се радваха, след като Морено прати топката в мрежата, но съдията след проверка с видеоповторение отмени попадението поради засада.

В 68-ата минута домакините на турнира останаха с човек по-малко, след като Юри Жирков получи втори жълт картон. Руснаците опитаха да върнат по някакъв начин интригата, но нямаха сили за нещо повече.