Германия – Испания е финалът на европейското първенство до 21 години. Двата тима спечелиха полуфиналите и ще спорят за трофея в петък. 

Бундестимът спря Англия след драматичен двубой, завършил 2:2 в редовното време и продълженията и спечелен с 4:3  от германците след изпълнение на дузпи. 

Крилото на Саутхемптън Нейтън Редмънд пропусна ключовия наказателен удар, който бе спасен от вратаря Юлиан Полерсбек и така Германия стигна финала, а Англия за пореден път се провали при тези развръзки. Това обаче бе до голяма степен справедливо, тъй като победителите имаха 38 удара и владееха топката в 70% от времето. 

Англичаните наваксаха изоставане от 0:1, след като Зелке бе дал аванс на съперника им и с голове на Демарай Грей и Тами Ейбрахам поведоха, но Феликс Плате изравни след удар с глава. 

В другия мач Испания спечели с 3:1 срещу Италия, а големият герой бе полузащитникът на иберийците Саул Нигес. Халфът на Атлетико Мадрид се отчете с хеттрик за 21 минути. Италианците играха повече от половин час с човек по-малко и въпреки изравниха чрез Бернардески, Саул ги попари със страхотен удар от 30 метра за 2:1, а след това добави и още един гол.