Два от големите клубове в индийската суперлига са подновили интереса си към Димитър Бербатов, твърди вестник "24 часа". Първенството там стартира през ноември и в момента се правят съставите за новия сезон.

Според индийски медии „Атлетико" (Калкута) и „Делхи Дайнамос" са започнали преговори за нападателя, който от 1 година няма отбор, след като напусна гръцкия АЕК. Мениджърът му Емил Данчев обаче отсякъл, че в момента имало интерес и от европейски клубове и заради това трябва да се изчака.

Още през миналото лято няколко индийски клуба имаха интерес към Бербатов, защото той е много популярен в най-бързо развиващата се икономика на света. Индия е бивша колония на Великобритания и „Манчестър Юнайтед" и „Тотнъм" са доста популярни там. Митко направи сериозна кариера и в двата английски клуба.

Самият Бербатов си даде срок до лятото да си намери нов отбор. Ако това не стане, той ще обяви края на кариерата си. В Индия през последните години играха доста сериозни имена на световния футбол, след като лигата стана професионална.