Трансферът на Килиан Мбапе от Монако в ПСЖ ще създаде луда въртележка на пазара.

Младата сензация на монегаските е смятан за сигурно ново попълнение на "принцовете", след като се сби със съотборник и беше отстранен от първия отбор. Проблемът на "Парк Де Пренс" е, че вече купиха Неймар от Барселона за рекордните 222 милиона евро и клубът трябва да спази финансовия феърплей на УЕФА.

Мбапе е оценяван на минимум 180 млн. евро и според Daily Mail от ПСЖ са намерили вратичка да не нарушат правилата. Парижани ще пратят Лукас Моура на стадион "Луи II" и ще вземат Мбапе под наем за една година. През следващото лято те ще платят исканата от Монако сума за 18-годишния Мбапе.

В същото време френският шампион започва усилено да търси заместник на звездата си. Сред спряганите имена са Андреа Белоти от Торино и Диего Коста от Челси, пише Sky Sport Italia. Първият има освобождаваща клауза на стойност 100 млн. евро, докато вторият е в трансферната листа заради скандал с мениджъра Антонио Конте.

Коста иска да се върне в Атлетико Мадрид, където няма да има право да играе до януари заради наложеното от ФИФА трансферно ембарго. Точно заради това стрелецът може да премине в Монако под наем до зимата. Според RMC Sport Монако е отправил запитвания към Арсенал за Алексис Санчес и Антони Марсиал от Манчестър Юнайтед. Привличането на чилийската звезда изглежда малко вероятно, докато французинът премина на "Олд Трафорд" преди две години точно от монегаските.