Руският футболен съюз обяви Италия и Испания като съперници на националния отбор на страната за контроли преди Мондиал 2018, като договорките били направени, но все още нямало точни дати. Това обяви президентът на РФС Виталий Мутко пред агенция ТАСС.

"Със съперниците за ноември все още нямаме договорености, защото не се знае кой ще се класира директно, кой ще играе баражи и кой отпада. А все пак искаме да играем с възможно най-силните съперници. Имаме споразумения и с Италия, и с Испания, които са в една квалификационна група. Един от тези отбори ще се класира директно, а другият отива на плейофи. Искаме да играем и с двата тима, но не се знае на кой кога ще му бъде възможно", обясни Мутко.

Руснаците имат споразумение и с лидера в нашата група А Франция, който по всичко изглежда ще отиде директно на Мондиала. Русия и Франция са се разбрали за мач през март идната година, но все още не се знае кога и къде точно ще се състои тази среща.

"През октомври сме планирали два мача, но ще се изправим срещу отбори от Азия, защото европейските имат квалификации в тези дати на ФИФА, обясни президентът на Руския футболен съюз.