Десет унгарци загубиха с 0:1 от Португалия в световна квалификация от група "В", играна в Будапеща. Единственият гол бе дело на Андре Силва, вкарал след подаване на Кристиано Роналдо.

Домакините започнаха дейно, но малко след това Кристиано Роналдо отправи бомбен изстрел, който влизаше точно под напречната греда. Вратарят на домакините Гулаши внимаваше и успя да спаси с една ръка.

Последва период, в който и двата отбора създаваха прилични акции, но шутираха неточно, като изстрелът на Кристиано си оставаше единственият точен в мача. Иберийците бяха по-агресивни и се опитваха да правят играта, но техният противник действаше организирано.

Точно преди изтичането на половин час игра Унгария остана с човек по-малко заради директния червен картон на Прискин, който удари Пепе с лакът в лицето при борба за висока топка. Секунди преди почивката Андре Силва получи добра възможност, но беше блокиран, а Роналдо би право в тялото на вратаря.

Три минути след подновяването на играта Португалия откри резултата. Кристиано Роналдо центрира почти от аутлинията към далечната греда, където Андре Силва засече на празна врата с глава.

Европейският шампион контролираше развоя на мача, но не успяваше да удвои своята преднина, въпреки предимството от 62% владеене на топката. В 83-ата минута мощен снаряд на Кристиано мина покрай целта след рикошет.

Статистиката в края на мача показа скромните 2:0 точни удари за гостите и 6:3 неточни в тяхна полза. Португалия събра 21 точки на второто място и продължава да изостава с три пункта от Швейцария, чийто национален отбор има 100%-актив.