Южноамериканските колоси Колумбия и Бразилия си врътнаха стратегическо равенство по пътя към Мондиал 2018 в Русия. Двата тима завършиха 1:1 в квалификационна среща в Зона КОНМЕБОЛ и продължават да заемат първите две места.

Бразилците отдавна си осигуриха място на световните финали и са тотални доминатори в тези световни квалификации. Неймар и компания имат страхотните 37 точки, докато Колумбия е втора с 26 и също докосва Мондиал 2018.

Бразилия отдавна си капарира участие след година в Русия, но започна ударно мача и заслужено поведе в резултата. В края на първото полувреме звездата на ПСЖ Неймар пусна пас към Вилиан, който опъна мрежата на домакините за 0:1.

След почивката колумбийците живнаха, натиснаха здраво и успяха да изравнят още в 56-ата минута. Тогава Сантяго Ариас намери хитро Радамел Фалкао, който заби попадение за 1:1.

До края на мача Бразилия изцяло доминира, но направи куп пропуски чрез Неймар и Паулиньо, което лиши тима от заслужената победа.

Така Бразилия продължава да е тотален господар в Зона КОНМЕБОЛ и отдавна си гарантира място на Световното, докато Колумбия трябва да потрепери още малко.