Сърбия се доближи много сериозно до първото си участие на голямо първенство от доста време, след като постигна ключова победа в Дъблин над прекия си конкурент Република Ирландия с 1:0. 

Така хората на Славолюб Муслин останаха без загуба в четвърта група, като имат 18 точки и са изключително близо до директното класиране, което би било фантастичен успех за тях. 

Двубоят бе от голямо значение, тъй като се срещаха първите два тима в групата, а ирландците не успяха да се възползват от домакинството си и остават с 13 точки. 

Александър Коларов вкара скъпоценния гол в 55-ата минута, когато с много силен удар прати топката под гредата. В 68-ата Никола Максимович бе изгонен, но балканският тим не допусна изравняване и по този начин се поздрави с изключително ценен успех. 

Заради поражението си ирландците загубиха второто си място, след като бяха изместени от Уелс, който победи Молдова като гост и вече има 14 точки. 

Драконите трябваше да чакат до 80-ата минута, за да открият резултата чрез Хал Робсън Кану, а в добавеното време Аарън Рамзи направи успеха малко по-убедителен. 

Уелс и Република Ирландия ще играят един срещу друг в последния кръг вероятно в директна битка за второто място. Сърбите имат гостуване на Австрия и домакинство на Грузия, като една победа ще ги прати на финалите.