Аржентинският нападател Карлос Тевес трябва да подобри физическото си състояние, преди отново да се надява на място в тима на Шанхай Шенхуа. 

Треньорът Джинуи Ву не е доволен от футболиста, който според него е с наднормено тегло и това няма как да не се отрази негативно на представянето му. 

Миналия декември Тевес подписа срещу 610 000 паунда на седмица, за да се превърне в най-добре платеният футболист в света, но за 15 участия вкара едва два гола, а освен това имаше и контузия. 

„Той ще бъде информиран за тактическите ми планове, но на тази етап няма да бъде вклюбен в тима. Във физическо отношение не е готов. Трябва да свали няколко килограма, което се отнася и за Фреди Гуарин. Моята отговорност е отбора, така че щом някой не е в оптимално състояние няма да бъде на терена. Никога не избирам играчи заради репутацията им“ заяви Ву, който наскоро замени Густаво Пойет начело на отбора. 

Лошото състояние на Тевес е в унисон със слабото представяне на Шенхуа, който след 24 кръга има едва 24 точки и заема едва 12-о място в класирането, на 32 точки от лидера Гуанджоу Евъргранде.