С доста сериозен късмет ПСЖ продължи победния си ход във френската лига, след като надви Лион с 2:0 у дома. 

Попаденията паднаха след почивката, като при това бяха дело на играчи на Олимпик. При 0:0 гостите удариха и греда и загубиха за първи път през сезона. 

Така ПСЖ има 18 точки, с 3 повече от Монако, докато Лион е 5-и с 11 точки. За отбелязване е и това, че Кавани пропусна дузпа. 

До почивката гостите играха много добре и не допуснаха много опасности пред вратата си. Най-чистата ситуация за парижани бе малко преди почивкта, когато Неймар се измъкна и стреля силно, но право в тялото на Антони Лопес, който изби. 

След почивката домакините продължиха да бъдат по-настоятелни, но без да могат да стигнат до попадение и до кой знае колко чисти ситуации. 

Гостите на свой ред можеха да излязат напред, когато в средата на втората част дебютантът Ндомбеле стреля в напречната греда от дистанция. 

В крайна сметка обаче, парижани направиха пробива. В 75-ата минута резервата Ло Селсо се измъкна отляво, подаде успоредно на голлинията, където Кавани засече. По-сериозният контакт обаче се оказа със защитника Марсело, след което се стигна и до 1:0. 

Малко след това домакините получиха дузпа за едно падане на Мбапе, който се бореше с противник в наказателното поле. Кавани стреля силно, но Антони Лопес успя да избие, топката след това се отби от напречната греда и тупна пред голлинията, за да попадне и в ръцете на вратаря. 

Случилото се запази шансовете на Лион преди в 86-ата минута всичко да приключи. Хубав пас на Неймар изведе Мбапе сам срещу вратаря, който изби удара му. Топката обаче рикошира в Жереми Морел за да посети за втори път мрежата на Олимпик.