Президентът на БФС и член на Изпълнителния комитет на УЕФА Борислав Михайлов взе участие в 13-тия извънреден конгрес на Европейската футболна централа, който се проведе в швейцарския град Женева.

Представителите на националните федерации на страните от Стария континент избраха двама представители на Асоциацията на клубовете в Изпълнителния комитет на УЕФА. Това са Андреа Аниели (Ювентус, Италия) и Иван Газидис (Арсенал, Англия).

Сред точките в дневния ред бе и избирането на представител на Европа в Съвета на Световната федерация по футбол (ФИФА) с мандат до 2021 година. За поста бе избран Алексей Сорокин от Русия, който в момента е генерален директор на организационния комитет на Мондиал 2018.

Бяха ратифицирани двама независими членове на комисията по управление и спазване на правилата на УЕФА - Хосе Хуан Пинто Сала и Чарлз Дегуара, както и четирима членове на юридическата комисия на централата - Томас Холерер (Австрия), Иван Роба (Гибралтар), Едвинас Еймонтас (Литва) и Небойша Ивкович (Сърбия) Също така бяха приети и поправки в Устава на УЕФА.

Разпоредбите ще влязат в сила с новия Меморандум за разбиране между УЕФА и Асоциацията на Европейските Професионални Футболни Лиги (АЕПФЛ) в очакване на одобрение от Изпълнителния комитет на централата. Целта е да се осигури едно място на Асоциацията в Изпълнителния комитет в бъдеще.