Без Неймар ПСЖ изигра разочароващ двубой на терена на Монпелие и стигна само до 0:0, губейки първите си точки за сезона в Лига 1. 

Парижани, които вкарваха без никакви проблеми до момента, направиха твърде малко в предни позиции и в резултата преднината им пред Монако бе намалена само на точка – 19 срещу 18. 

С трима опитни играчи в защита на обща възраст 98 години, Монпелие ограничи значително фаворита, който до почивката не отправи точен удар към вратата и определено се усещаше липса на креативност в нападение. 

След паузата ситуацията не се промени особено, като Алфонс Ареола дори трябваше да спасява удар на Пол Ласне в 53-ата минута. В 63-ата Мбапе не успя да овладее едно подаване на Верати иначе щеше да се окаже на чиста позиция. При едно положение пък имаше съмнения за дузпа срещу Кавани, но такава не бе отсъдена. 

През миналия сезон Монпелие срази съперника си с 3:0 и сега макар и да не успя да го победи, определено пак се оказа труден за преодоляване. С 8 точки хората на Мищел дер Закарян са в средата на класирането.