Защитникът Венсан Компани няма да вземе участие в предстоящите квалификации на Белгия, съобщи селекционерът на националния отбор Роберто Мартинес.

Компани първоначално получи повиквателна за срещите с Босна и Херцеговина и Кипър, но се върна в Манчестър Сити, след като още не се е възстановил от контузия, която получи в края на август.

Мартинес отрече да напрежение между него и Сити, заявявайки, че те наблюдават напредъка на Компани и поддържат добра комуникация с клуба.

"Това не е несъгласие, имаме протоколи и начин на работа. Обадихме се на играчите, отборът беше обявен в петък и след това имахме още два дни, за да имаме ясна оценка за това какво е състоянието на футболистите. Това е ситуацията. Компани не беше в отбора и не успя да се присъедини към тренировките на първия отбор, така че уважихме препоръката на Манчестър Сити", заяви Мартинес.

За проблемите на Ромеу Лукаку също бе дадена официална позиция. Нападателят на Манчестър Юнайтед има проблеми с глезена след домакинската победа срещу Кристъл Палас (4:0).

"Лукаку бе подложен на подробни изследвания, но не са диагностицирани фрактури или структурни увреждания. Следващите дни той ще следва индивидуална тренировъчна програма, но все още е твърде рано да се твърди, че той няма да бъде на разположение за предстоящите два мача", обявиха от Белгийската футболна федерация.