Швеция размаза Люксембург с 8:0 на стадион "Френдс Арена" в Стокхолм, в световна квалификация от Група "А". 

В предишния си мач футболното джудже шокира Франция като гост и си тръгна с нулево реми.

С днешната си победа шведите заеха първото място в групата с актив от 19 точки и са с 2 повече пред Франция, чийто тим е поставен под сериозно напрежение и за да си върне позициите днес трябва задължително да постигне победа над нашите национали в София.

Гранквист даде начало на голеадата след попадение в 10-ата минута от дузпа, а интригата, ако изобщо може да се говори за такава, бе тотално "убита" осем минути по-късно.

Тогава Берг от точката на дузпата бе безгрешен, а в 37-ата минута той отново се разписа за класическия резултат, след като излезе сам срещу вратаря.

До почивката резултатът бе 3:0 за Швеция, а след това головете продължиха да "валят". Берг оформи своя хеттрик в 54-ата минута с прекрасен удар от границата на наказателното поле.

В 60-ата минута бранителят на Селтик Лустиг засече с глава центриране от фаул и също записа името си сред голмайсторите, а в 67-ата минута Гранквист вкара втората си дузпа в мача за 6:0.

В 71-ата минута Берг наниза четвъртия си гол в мача, след като засече с глава центриране на Аугустинсон на далечната греда, а крайното 8:0 бе оформено от Тойвонен в 76-ата минута след хубав удар в далечния ъгъл от наказателното поле.